KBO 2024 la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu


Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a gazduit, in aceasta saptamana, cea de-a XXX-a editie a Conferintei stiintifice internationale The Knowledge - Based Organization (KBO) 2024, eveniment organizat sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

La editia din acest an s-au inscris 183 de autori din institutii de invatamant superior si centre de cercetare din Romania, Austria, Bulgaria, Croatia, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina si Ungaria, fiind elaborate un numar de 100 de lucrari pe urmatoarele sectiuni: Securitate si aparare, Educatie si multiculturalitate, Economie, administratie, guvernare si drept, Management si leadership, Stiinte tehnice si tehnologie.

In cuvantul de deschidere, Presedintele Comitetului Stiintific International, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a transmis celor prezenti: "Sunt convins ca discutiile si colaborarile care vor avea loc astazi vor deschide calea catre noi descoperiri si inovatii care vor contura un viitor mai bun pentru noi toti - cercetatori, profesori si studenti deopotriva, reprezentanti militari si civili ai comunitatii academice internationale".

Ceremonia de deschidere a conferintei a continuat cu mesajele domnilor gl.(rz.) prof.univ.dr. Teodor Frunzeti, presedintele Sectiei de Stiinte Militare a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, prof.univ.dr.ing. Costica Atanasiu, presedintele Sectiei de Mecanica Tehnica a Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, prof.ing.dr. Anton Hadar, vicepresedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, care a dat citire mesajului doamnei prof.ing.dr. Doina Banciu, presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si cu mesajul Acad. Dorel Banabic, presedintele Sectiei de Stiinte Tehnice a Academiei Romane.

Un episod aparte al deschiderii oficiale a conferintei a fost reprezentat de acordarea titlului onorific de "Senator de Onoare al Academiei Fortelor Terestre", domnului col.(rz.) Ovidiu Purdea-Somes, fost redactor sef al Revistei Fortelor Terestre si doamnelor prof.univ.dr.ing. Doina Liana Pisla din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si conf.univ.dr. Raluca Viman-Miller de la Universitatea din Georgia de Nord, SUA.

De asemenea, in plenul conferintei au prezentat lucrari: conf.univ.dr. Raluca Viman-Miller care a vorbit despre "Cunoastere, putere si libertate", conf.univ.dr. Silviu Nate, din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu pe tema "Razboiul hegemonic al Rusiei a inceput in Marea Neagra" si Acad. Dorel Banabic, care a prezentat detalii despre "Progresele din simularea proceselor de formare a metalelor".

In marja conferintei, Comitetul National Roman de Mecanica Teoretica si Aplicata s-a intalnit in academie, pentru masa rotunda, in cadrul careia s-au purtat discutii pe teme din sfera de activitate a membrilor comisiei.


Album foto
Text: Alexandra TREFAS
Foto: Alexandra TREFAS, Daniela OANA

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.