La sfarsitul lunii martie, Centrul de Excelenta NATO in domeniul HUMINT din Oradea a organizat evenimentul HUMINT Boot Camp cu tema „Webbing Leadership and Communication in Human Engagement – Intre leadership si comunicare in interactiunea umana”. Scopul activitatii a fost crearea unui mediu distinctiv in care participantii sa se implice in sfera HUMINT (Human Intelligence), sa aprofundeze principiile si cerintele acestui domeniu si sa le integreze in modul in care proceseaza si utilizeaza informatiile in activitatea lor.
Evenimentul a reunit peste 30 de studenti, instructori si cadre didactice din Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” din Bucuresti, Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Aparare (DRESMARA) din Brasov, Centrul de Pregatire in Domeniul Informatii pentru Aparare „General Nicolae Condeescu” (CPDIA) al Ministerului Apararii Nationale, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” din Bucuresti, Departamentul de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Istorie, Relatii Internationale, Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii al Universitatii din Oradea si Universitatea Nationala de Aparare din Brno, Cehia.
Colegii nostri, lector univ.dr. Andra Pinzariu, sd.plt. Adrian Nedelcu, sd.plt. Luca Cojanu si sd.sg. Danut Enache au fost implicati intr-o serie de sesiuni de dezbateri si ateliere practice, in care s-a incurajat gandirea creativa si pluralitatea perspectivelor, cu scopul de a gasi solutii originale si abordari inovatoare pentru problemele identificate. Toate acestea au avut ca rezultat un bogat schimb de idei si perspective care au contribuit la consolidarea cunostintelor si abilitatilor in acest domeniu.
De asemenea, in cadrul activitatii, lector univ.dr. Andra Pinzariu a sustinut o prelegere cu tema „A leadership model projection in military education and training enhancing leadership skills for military personnel – Proiectia unui model de leadership in educatia si formarea militara”. Aceasta s-a axat pe importanta unui model de leadership proactiv in cadrul educatiei si formarii militare, precum si modalitatile prin care acesta poate imbunatati competentele de conducere ale personalului militar, adaptandu-se la nevoile si provocarile specifice ale mediului militar contemporan.
„Pentru noi, activitatea a reprezentat un prilej de punere in aplicare a cunostintelor teoretice despre leadership. Mai mult decat atat, Boot Camp s-a remarcat prin varietatea subiectelor abordate, dar mai ales prin faptul ca ne-a adus impreuna cu profesori si studenti din diferite medii organizationale si am avut ocazia sa impartasim si sa acumulam experiente” a transmis sd.sg. Danut Enache, dupa participarea sa la evenimentul HUMINT Boot Camp.