In perioada 18–20 martie, Academia Militara din Lisabona a organizat activitatea pilot intitulata "Utilizarea inteligentei artificiale in predarea limbilor straine". Evenimentul planificat in cadrul Liniei de Dezvoltare 18 (LoD18) - Language Education and Training, organizat sub egida Initiativei Europene de Schimb a Tinerilor Ofiteri (EMILYO), a avut ca scop principal promovarea predarii cursurilor in limba engleza si de a incuraja participarea cadrelor didactice din institutiile europene de invatamant superior militar la ateliere internationale de formare profesionala.
Colegii nostri, conf.univ.dr. Isabela-Anda Dragomir, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan, lect.univ.dr. Alina-Gabriela Negoescu, lect.univ.dr. Alina-Elena Onet si prof.gr.I Oana-Alida Buse, s-au alaturat celor 50 de cadre didactice din Belgia, Bulgaria, Cehia, Spania, Grecia, Letonia si Polonia pentru a disemina cunostintele si experientele acumulate cu privire la utilizarea inteligentei artificiale in actul de predare-invatare-evaluare.
De asemenea, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan a sustinut o prelegere cu tema "Importanta Managementului Resurselor umane in contextul dezvoltarii inteligentei artificiale", celor 60 de studenti militari de la specializarile Inginerie si Stiinte economice din anii III si IV de licenta si master din cadrul Academiei Militare portugheze.
Remarcabila este si implicarea in organizarea si desfasurarea evenimentului a studentului nostru, Emanuel Moroca, din anul III de studii, specializarea Leadership Militar, aflat in mobilitate Erasmus+ la academia portugheza si care a prezentat, alaturi de alti colegi, o perspectiva inedita din punctul de vedere al studentilor, asupra fenomenului inteligentei artificiale.