Bechet Paul
Managementul resurselor bazat pe capabilitati.
Managementul spectrului electromagnetic.
Interoperabilitatea sistemelor de comunicatii militare.
Prelucrarea numerica a semnalelor in radiocomunicatii.
Stabilitatea la perturbatii a sistemelor de comunicatii in medii cu grad ridicat de perturbatii.
Accesul multiplu in sistemele radio cu spectru imprastiat.Bârsan Ghiţă
Are o activitate de cercetare sustinuta in domeniul modelarii capabilitatilor militare si elaborarii de instrumente decizionale. Face parte din grupul de lucru - Advanced Distributed Learning Working Group, PfP Consortium of Defense Academies and Security Studies Institutes Geneva, Elvetia si din grupul de lucru romano-american pentru elaborarea Planului strategic de modelare si simulare a Armatei Romaniei si a obtinut un numar semnificativ de proiecte si contracte de cercetare, prin competitie, atat in calitate de director de proiect, cat si de membru in echipa de cercetare. In cadrul proiectului se va ocupa de: optimizarea capabilitatilor organizationale specifice sistemelor JTRS; implementarea unor algoritmi privind alocarea resurselor sistemelor JTRS cu aplicatii in medii standardizate; estimarea cerintelor de interoperabilitate si standardizare privind elementele si arhitectura sistemelor de comunicatii tactice; activitati de management..
Miclăuş Simona
Are o activitate de cercetare consistenta in domeniul campului electromagnetic de inalta frecventa. A obtinut proiecte de cercetare prin competitie, atat in calitate de director de proiect cat si de membru in echipa de cercetare si este implicata in activitati de colaborare cu centre de cercetare pe linia compatibilitatii electromagnetice din strainatate. In cadrul proiectului se va ocupa de: studiul radiatiei electromagnetice in medii de propagare complexe pentru surse de emisie specifice JTRS; dezvoltarea unor algoritmi privind amplasarea spatiala a mijloacelor de emisie in scopul protectiei personalului; promovarea unor recomandari privind standardele de expunere a personalului in campurile electromagnetice specifice surselor JTRS; activitati de management.
Cracsner Edmond
În calitate de sef al Sectiei Psihologie Militara din Statul Major General a coordonat si participat la elaborarea unor acte normative ce reglementeaza selectia si pregatirea personalului din Ministerul Apararii pe linie psihologica. A elaborat studiul „Stress and psychological support in modern military operations” – in cadrul grupul de lucru militar international Human Factors & Medicine HFM 081 Research & Technology Task Group RTG 020 (HFM 081 RTG 020). In cadrul proiectului se va ocupa de: estimarea cerintelor de interoperabilitate cu privire la profilele unor categorii de personal din structura sistemelor de comunicatii militare; experimentarea, etalonarea si validarea unor probe psihologice pentru selectia si pregatirea psihologica a resursei umane in domeniul militar.
Mitran Radu
Doctorand la Universitatea Tehnica Cluj – Napoca, denumirea tezei de doctorat “Cercetari privind metodele de analiza si prelucrare a semnalelor radio in sistemele de interceptare utilizate in aplicatii speciale”, coordonator stiintific prof. univ. dr. ing. Radu Munteanu.
Ghizdav-David Adela
Doctorand la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj – Napoca, denumirea tezei de doctorat “Rolul particularitatilor individuale si al emotiilor in luarea deciziilor profesionale ”, coordonator stiintific prof. univ. dr. Horia Pitariu.
Neagu Ana Maria
Doctorand la Universitatea Tehnica Cluj – Napoca, denumirea tezei de doctorat “Cercetari cu privire la elaborarea unor metode de estimare a canalului si detectia semnalului pentru sisteme MIMO-OFDM cu modulatie adaptiva”, coordonator stiintific prof. univ. dr. ing. Tudor Palade.
Macovei Crenguta Mihaela
Doctorand la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei; titlul tezei de doctorat: Relatia valori-identitate de sine în formarea ofiterului modern,coordonator stiintific prof. univ. dr. Nicolae Mitrofan