Domeniul invatarii distribuite avansate in
Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu
E-LEARNING - o noua dimensiune în educatie si instruire


Instituirea unui sistem de management al invatarii (LMS)

  • In cadrul academiei se deruleaza un plan de implementare a Programului e-learning.
  • Pana in prezent au fost testate LMS-ul, primit gratuit, de la PfP Consortium si LMS-ul firmei Softwin Bucuresti
  • Argument: Sistemul de management al invatarii, inclusiv un sistem de management al continutului invatarii (LCMS), reprezinta centrul capabilitatilor ADL. Gestioneaza accesul si progresul studentului si, de asemenea, coordoneaza on-line resursele cu scopul de a sprijini functionalitatea cursurilor ADL. LMS-ul monitorizeaza studentii si progresul acestora. LCMS este un sistem folosit pentru crearea, stocarea, asamblarea si livrarea obiectelor sub forma de obiecte de invatare. Depozitele sunt baze de date care contin obiecte gestionate si stocate de LCMS - mediu de invatare distribuita care permite interoperabilitatea instrumentelor de invatare si a continutului cursurilor la scara globala. Invatarea avansata distribuita ofera accesul la educatia si instruirea de cea mai buna calitate, personalizate in functie de nevoile individuale, livrate eficient oriunde si oricand.

Dezvoltarea si adoptarea standardelor ADL (Advanced Distributed Learning)

  • Realizari in Academia Fortelor Terestre Sibiu: "Modelul de referinta al continutului informatiei trensmise"(SCORM) bazat pe invatarea prin Internet va constitui criteriul de alegere a LMS-ului Academiei Fortelor Terestre. In cadrul bibliotecii institutiei se pot consulta si imprumuta urmatoarele carti: SCORM 2004 Overview, Scorm Run-Time Environment, SCORM Content Aggregation Model, SCORM Sequencing and Navigation.
  • Argument: Adoptarea standardelor ADL va facilita dezvoltarea unor procese de educatie si instruire de calitate, personalizate pentru a veni in intampinarea nevoilor individuale, disponibile la costuri mici oriunde , in orice moment. Totodata, va asigura beneficiile imediate ale acestiu sistem in cadrul programului de dezvoltare si va asigura conpatibilitatea cu programele interbationale.

Dezvoltarea instrumentelor ADL si cursurilor ADL (Advanced Distributed Learning)

  • Realizari in Academia Fortelor Terestre Sibiu: In cadrul institutiei au fost implementate cursurile, primite gratuit de la PfP Consortium dar si 8 cursuri proprii: Managementul calitatii totale, Mecanica, Istoria artei militare, Raportul dintre stiinta si arta militara si dreptul international al conflictelor armate, Statul de drept, Institutia militara in statul de drept, Sociologie militara. Dezvoltarea continutului educational este o prioritate.
  • Argument: ADL este un mediu de invatare distribuita care permite interoperabilitatea instrumentelor de invatare si a continutului cursului pe scara globala. Se vor dezvolta cursuri care sa intampine nevoile de educatie si instruire, personalizate pentru nevoile individuale, furnizate eficient in orice locatie, in orice moment. Cursurile pot fi adaptate sau preluate de la partenerii internationali cu un timp redus de implementare si fara efort financiar.

Dezvoltarea cunostintelor si experientei in domeniul ADL

  • Realizari in Academia Fortelor Terestre Sibiu: Programul e-learning aflat in derulare cuprinde: Planul de implementare, Planul de instruire a administratorului sistemului si a profesorilor, Planul de mentenanta si Planul de consultanta post-implementare proiect. Echipa de implementare a Programului e-learning are abilitatile necesare finalizarii proiectului. In alegerea suportului tehnic costurile de implementare sunt esentiale.Operationalizarea laboratorului e-learning reprezinta o prioritate a proiectului.
  • Argument: Pentru construirea unei baze de cunostinte in domeniul ADL sunt necesare participarea la programe de schimb de experienta, adunarea si distribuirea pe scara larga amaterialelor si publicatiilor de specialitate, participarea la conferinte si ateliere de lucru, instruirea personalului in salile de clasa, vizitarea si stabilirea de legaturi cu alte organizatii si asistenta computerizata. Suportul tehnic include gestionarea si intretinerea hardware, software, a echipamentelor de comunicatii, a dispozitivelor de securitate si a altor resurse de durata necesare functionarii simularilor si capabilitatilor on-line.